۳۰ درصد درمان ناباروری نتیجه مثبت دارد

معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد:

ارسال شده در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، توسط ایرنا

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در زمینه اهدای تخمک قانون مصوب مجلس وجود ندارد در سطح ریاست جمهوری لایحه‌‎ای آماده شده که به صورت قانونی این موضوع اجرایی شود.

سعید کریمی در یک نشست خبری به مناسبت هفته ملی جوانی جمعیت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اهدای تخمک و اهدای جنین نیز در دستور کار است و بیش از ۳۰۰ هزار زایمان در مراکز دولتی اتفاق افتاده که بصورت رایگان بوده است

وی ادامه داد: ۲۷ هزار و ۴۹۹ نفر به مراکز درمان ناباروری مراجعه کردند و ۳۰ درصد درمان نتیجه مثبت داشته است.

وی اظهارداشت: ۱۲۶ مرکز تخصصی درمان ناباروری داریم که از این تعداد ۵۰ مرکز دولتی بوده و ۹۰ درصد هزینه های بستری و سرپایی تحت پوشش بیمه است.

کریمی ادامه داد: ۳۳ خدمت جراحی برای درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفت و یک میلیون و ۱۰۰ هزار به مراکز فوق تخصصی مراجعه کردند و بیش از ۱۱۲ هزار مورد آی وی اف انجام شده که بیش از ۳۶ هزار مورد بارداری موفقیت آمیز بوده است.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: ۲۷۰ هزار کلاس برای مادران باردار برگزار شده تا به سمت انجام زایمان طبیعی ترغیب شوند، مراکز زایمان بی درد نیز توسعه یافته که بصورت دارویی و غیردارویی است.

وی ادامه داد: ذخیره تخمک در کشور انجام می شود ولی نباید کشور را به این سمت ببریم باید کارهای فرهنگی زیادی انجام شود تا دختران و پسران در سن مناسب ازدواج و اقدام به فرزندآوری کنند.

بیماران در صورت پرداخت پول به پزشک حتما رسید دریافت کنند

معاون درمان وزارت بهداشت در مورد تعرفه های پزشکی گفت: همه پزشکان موظف به رعایت تعرفه های تعیین شده هستند و افراد خارج از صندوق بیمارستانی پولی پرداخت نکنند و در صورت پرداخت پول به پزشکی رسید بگیرند و در صورت ثابت شدن ۱۰ برابر پولی که پزشک از بیمار گرفته باید پس داده شود و بدون رسید نمی توان به تخلفات رسیدگی کرد.

به گفته کریمی، وزارت بهداشت اختیاری برای اجرای طرح پزشکان در مناطق مختلف ندارد و قانون مجلس است، نباید کسی را به زور بفرستیم باید با رضایت برود، امسال بسته ماندگاری برای پزشکان در مناطق محروم تعریف شده که به ازای هر روز ۱/۵ میلیون تومان می گیرد به عنوان مثال اگر ۳۰ روز در منطقه بماند ۴۵ میلیون تومان علاوه بر حقوق دریافت می کند.

به گزارش ایرنا، اهدای تخمک یکی از راههای فرزندآوری برای زوج‌های نابارور به شمار می‌رود که بر اساس قانون نحوه اهداء جنین به زوجین نابارور مصوب سال ۱۳۸۲ در طی دو دهه گذشته در مراکز درمان ناباروری دنبال شده است.

در این قانون و آیین نامه آن، شرط سلامت متعارف اهداکنندگان و دریافت کنندگان مورد توجه قرار گرفته اما احراز آن به مراکز درمان ناباروری محول شده است؛ بر این اساس مراکز مجاز تخصصی درمان ناباروری مکلفند قبل از دریافت جنین زوج‌های اهدا

کننده را از نظر «علقه و رابطه زوجیت قانونی و شرعی‌»، «سلامت متعارف جسمی و روانی و ضریب هوشی مناسب‌»، «نداشتن اعتیاد به مواد اعتیادآور و روان‌گردان‌» و «مبتلا نبودن به بیماریهای صعب‌العلاج نظیر ایدز، هپاتیت و …» احراز کنند.

منظور از جنین در این قانون نطفه حاصل از تلقیح خارج از رحمی زوج‌های قانونی و شرعی است که از مرحله باروری تا حداکثر پنج روز خواهد بود. این جنین می‌تواند به دو صورت تازه و منجمد باشد.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!