کیک لامینگتون با طعم استرالیایی
لمینگتون یا لامینگتون یک کیک استرالیایی محبوب است که از چندین لایه از کیک اسفنجی یا کیک کرهای با پوششی از سس شکلات ساخته شده است. در این کیک، پودر نارگیل در بین لایههای کیک قرار داده میشود. روی آن لایهای نازک با روکش شکلاتی است که در پودر نارگیل گردانده میشود. لمینگتون یکی از خوشمزهترین کیکهای استرالیایی است که در سراسر جهان محبوبیت دارد.
کیک لمینگتون، بافت نسبتا سفتی دارد و مناسب سرو کردن درکنار چای و قهوه عصرانه است. طرز تهیه کیک لامینگتون استرالیایی بسیار ساده است ولی ظاهری شیک و جذابی برای مهمانیها دارد و روکش شکلاتی آن باعث خوشمزه تر شدنش میشود.
در دستور کلاسیک کیک لامینگتون استرالیایی، خمیر کیک داخل قالب مربعی ریخته میشود و به صورت مربعی برش میخورد.
برای ایجاد تنوع چند نمونه رسپی کیک لامینگتون استرالیایی که به نام کیک لامینگتون شکلاتی هم شناخته میشود را به شما آموزش می دهیم. نوع آماده سازی خمیر کیک لامینگتون خانگی و سس شکلات روی کیک در این دستورها کمی با هم متفاوت است که شما میتوانید با توجه به ذائقه خودتان و موادی که در دسترس دارید، یکی از آنها را انتخاب کنید و تهیه کنید.
مواد لازم
آرد ۳۰۰ گرم
شکر ۱۶۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
کره نرم شده در دمای محیط ۹۰ گرم
شیر یک دوم پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
نمک یک هشتم قاشق چای خوری
مواد لازم برای سس شکلاتی
شکلات سیاه ۱۵۰ گرم
خامه صبحانه ۵۰ گرم
شیر ۵ قاشق غذا خوری
پودر کاکائو ۲۰ گرم
پودر قند ۲۰۰ گرم
پودر نارگیل حدود یک پنجم پیمانه
طرز تهیه
ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف قالب مربع شکل ۲۰ سانتی متری یا قالب گرد ۲۳ سانتی متری را کاغذ روغنی بیندازید.
شکر و کره هم دما با اتاق را به مدت ۳- ۴ دقیقه با همزن بزنید تا کرم رنگ و سبک شود.
تخم مرغها را یکی یکی اضافه کرده و هر بار ۱ دقیقه هم بزنید.
وانیل را اضافه کرده هم بزنید.
آرد، بکینگ پودر و نمک را از قبل مخلوط کرده و ۳ بار الک کنید.
در سه مرحله آرد و شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.
خمیر این کیک حالت غلیظی دارد و بعد از ریختن داخل قالب باید با پشت قاشق سطح خمیر را صاف کنید.
قالب را به مدت ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا بپزد و روی آن طلایی شود.
برای چک کردن پخته شدن کیک یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز بود و کیکی به آن نچسبیده بود، یعنی کیک پخته است.
قالب را به مدت ۱۵ دقیقه کناری قرار بدهید تا از حرارت بیفتد سپس کیک را از قالب خارج کرده روی توری فلزی منتقل کنید و بگذارید کاملا خنک شود.
بعد از خنک شدن کیک سس شکلاتی را آماده کنید.
شکلات را تکه تکه کنید و به همراه خامه، شیر، پودر کاکائو و پودر قند داخل یک ظرف کوچک بریزید و روی حرارت بخار آب کتری یا مایکروفر قرار دهید و هر از گاهی هم بزنید تا شکلات کاملا ذوب شود.
کیک خنک شده را با یک چاقوی تیز به مربع های کوچک ۴ – ۵ سانتی برش بزنید.
کیکهای برش خورده را با کمک قاشق در سس شکلات بگردانید و با چنگال از سس درآورید و صبر کنید شکلات اضافهاش بریزید و بلافاصله در پودر نارگیل بگردانید و در ظرف دلخواهتان بچینید.
کیک لمینگتون شکلاتی
مواد لازم
کره ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
وانیل ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۳ عدد
شیر ۱ پیمانه
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
پودر نارگیل مقدار کافی
شکلات تلخ ۲۰۰ گرم
بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
ارد ۳۵۰ گرم
روغن مایع مقدار کافی
طرز تهیه
برای تهیه این روش کیک لامینگتون، کره نرم شده و شکر را با همزن مخلوط کنید تا حدی که حالت کرمی و حجیم پیدا کند.
وانیل را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
تخم مرغها را یکی یکی به کیک اضافه کرده و هر بار هم بزنید تا یکدست شود و بافتی کرمی و روشن پیدا کند.
شیر را اضافه کرده و مخلوط کنید.
آرد و بکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک به حالت دورانی هم بزنید تا به خورد مواد برود.
کف یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری را با روغن مایع چرب کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید و در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا بپزد.
کیک را از فر بیرون آورده و بعد از سرد شدن از قالب جدا کنید.
برای تهیه شکلات روی کیک، شکلات و خامه را در ظرفی ریخته و روی بخار کتری قرار دهید تا شکلات ذوب شود.
سس شکلاتی را روی کیک بریزید و با پودر نارگیل تزئین کنید.
کیک لامینگتون شکلاتی شما برای سرو به همراه چای و قهوه آماده است. می توانید به شکل دلخواه برش بزنید و میل نمایید.