زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟

در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت؛

ارسال شده در ۱۳ آبان ۱۴۰۲، توسط ایرنا

 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از آبان ۱۴۰۰ از سوی رییس جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد و در راستای اجرای این قانون، ‌ سازمان تأمین اجتماعی با جامعه آماری بیش از ۴۶ میلیون نفری به این حوزه ورود کرده است و اکنون سه هزار زوج نابارور از خدمات این نهاد بیمه‌ای بهره‌مند هستند.

اکنون از جامعه ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری بیمه‌شدگان اصلی حدود ۲۳ درصد با جمعیت سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار مستمری‌بگیر تحت پوشش حدود ۸۴۰ هزار نفر معادل ۲۱ درصد این گروه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

خدمات تأمین اجتماعی با تشکیل پرونده برای سه هزار زوج نابارور به صورت ویژه به این گروه‌های هدف ارائه می‌شود

با توجه به جامعه آماری ۲۰ درصدی زوج‌های نابارور در کشور با جمعیت بیش از سه میلیون نفر، ‌ اکنون خدمات سازمان تأمین اجتماعی با تشکیل پرونده برای سه هزار زوج نابارور به صورت ویژه به این گروه‌های هدف ارائه می‌شود و این نوع خدمات‌رسانی در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام می‌شود تا خانواده‌های تحت پوشش برای فرزندآوری و هزینه‌های درمانی آن نگرانی کمتری داشته باشند.

تدوین بسته خدمات درمان ناباروری در تأمین اجتماعی

سازمان تأمین اجتماعی به منظور ارائه بهتر خدمات به زوج‌های نابارور، بسته خدماتی درمانی برای این زوج‌ها در نظر گرفته است تا بخشی از هزینه‌های درمانی از جیب بیماران کاسته و با دریافت بهترین خدمات بتوانند نسبت به درمان و در نهایت فرزندآوری به عنوان یکی از اهداف قانون جوانی جمعیت عمل کنند.

براساس برنامه‌ریزی‌های سازمان تأمین اجتماعی، اکنون خدمات درمانی مطلوبی در مراکز درمانی و مراکز طرف قرارداد برای ارائه بهتر به بیمه‌شدگان تحت پوشش در حوزه ناباروری و طبق قانون جوانی جمعیت ارائه می‌شود که قرار است این خدمات توسعه یابد.

تشکیل پرونده ناباروری برای زوجین نابارور

تشکیل پرونده برای زوج‌های نابارور به عنوان یکی از اقدامات مهم سازمان تأمین اجتماعی در راستای خدمات‌رسانی مطلوب‌تر به این زوج‌های جوان است که این مهم با اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سرعت بیشتری گرفته است.

ارائه خدمات به زوج‌های نابارور، تشکیل پرونده برای سه هزار زوج با مشکلات ناباروری و اجرای دقیق قانون جوانی جمعیت تاکنون در سازمان تأمین اجتماعی چهار هزار میلیارد ریال هزینه داشته تا از این طریق این نهاد بیمه‌ای حمایت خود را از این زوج‌ها و افراد تحت پوشش سازمان داشته باشد.

تأمین اجتماعی که به عنوان بزرگترین سازمان بیمه‌ای وظیفه ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران را در مراکز ملکی و طرف قرارداد به عهده دارد اکنون با عنوان اولین خردار خدمات درمانی و دومین ارائه‌دهنده خدمات درمانی در کشور محسوب می‌شود.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی نیز پیشتر گفته است: با تحت‌ پوشش قرار گرفتن خدمات درمان ناباروری، امکان استفاده از این خدمات برای همه زوجین نابارور فراهم شده است و خانواده‌های با درآمد متوسط و پایین هم می‌توانند بدون دغدغه مالی جدی از این خدمات بهره‌مند شوند.

شهرام غفاری افزود: اکنون بیش از سه هزار پرونده مربوط به درمان ناباروری در سازمان تأمین‌اجتماعی تشکیل شده است و سازمان تأمین‌اجتماعی ۹۰ درصد از هزینه خدمات درمان ناباروری را در مراکز درمانی دولتی پرداخت می‌کند. در مراکز عمومی غیردولتی و بخش خصوصی هم هزینه خدمات درمان ناباروری براساس تعرفه بخش عمومی غیردولتی محاسبه می‌شود.

ارائه خدمات در ۱۰۰ مرکز ناباروری کشور

۱۰۰ مرکز ناباروری معتبر دولتی، خصوصی و وابسته به جهاد دانشگاهی در کشور به زوجین نابارور خدمات‌رسانی می‌کند

همچنین طبق اعلام سازمان تأمین اجتماعی اکنون ۱۰۰ مرکز ناباروری معتبر دولتی، خصوصی و وابسته به جهاد دانشگاهی در کشور به زوجین نابارور خدمات‌رسانی می‌کند. با توجه به اینکه اغلب این مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی هستند، افراد تحت پوشش می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

به همین منظور ۹۰ درصد خدمات درمان ناباروری با استفاده از تعرفه‌های بخش دولتی برای بیمه‌شدگان تحت پوشش این سازمان و زوج‌های نابارور قابل دریافت است تا از این طریق افراد نیازمند این خدمات دغدغه درمانی کمتری داشته باشند.

اجرای طرح تعالی جمعیت و ارائه خدمات ناباروری به عنوان برنامه‌های دارای اولویت سازمان تأمین اجتماعی به شمار می‌رود که در همین راستا تشکیل پرونده‌های ناباروری با رشد ۱۲درصد روبه‌رو بوده و هزینه چهار هزار میلیارد ریالی نیز رویکرد مهم این نهاد بیمه‌گر بوده است.

ارائه خدمت در ۴۰۰ مرکز درمانی ملکی و ۵۰ هزار مرکز طرف قرارداد

سازمان تأمین اجتماعی با جامعه آماری ۴۶ میلیون نفری از میان بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و بازنشستگان به حدود ۵۳ درصد جمعیت کشور خدمات درمانی رایگان ارائه می‌دهد.

اکنون در بخش درمان غیرمستقیم ۵۰ هزار مرکز درمانی و مطب طرف قرارداد و در بخش درمانی مستقیم ۴۰۰ مرکز درمانی ملکی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی وظیفه خدمات‌رسانی به جامعه هدف این نهاد بیمه‌ای را برعهده دارند.

ارائه خدمات درمانی در سازمان تأمین‌اجتماعی در ۲ بخش مستقیم در قالب مراکز ملکی و غیرمستقیم در قالب خرید خدمات از مراکز طرف قرارداد است که طبق آمارهای موجود روزانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت سرپایی و بیش از ۱۳ هزار خدمت بستری در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان ارائه می‌شود.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!