خورش ملاقورمه؛ غذای سنتی شمالی

ارسال شده در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

خورش ملا قورمه شمالی یک غذای سنتی و خوشمزه شمالی است که با بادمجان و بدون گوشت تهیه می‌شود. در این مطلب شما را با دستور تهیه این خورش آشنا می‌کنیم.

این غذا روش پخت بسیار ساده‌ای دارد. می‌توانید این خورش گیاهی و ساده را همراه نان یا برنج میل نمایید.

خورش ملا قورمه شمالی با انار

مواد لازم برای ۴ نفر 

بادمجان    ۱ کیلوگرم

گوجه       ۵ یا ۶ عدد

جعفری و نعنای ساطوری شده                ۱ پیمانه ( نعنا نصف جعفری )

پیاز          ۱ عدد

آبغوره      به مقدار دلخواه

روغن      به مقدار لازم

انار ترش به مقدار دلخواه

زردچوبه  به مقدار لازم

طرز تهیه

بادمجان‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و حدود ۱ – ۲ ساعت در آب نمک خیس کرده تا مزه تلخ آن گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف کند. سبزی‌ها را بشویید و آبکش کنید و سپس ساطوری نمایید. پیاز را خرد کرده در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.

بادمجان را آبکش کرده به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. یک پیمانه از سبزی ساطوری شده اضافه کرده مخلوط کنید. گوجه فرنگی را نگینی خرد کرده یا رنده کنید و به تابه بیفزایید. انار ترش ، نمک و فلفل را اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا بادمجان کاملا بپزد و آب گوجه کشیده شود.

خورش ملاقورمه با تخم مرغ

مواد لازم

بادمجان نگینی خرد شده          ۶ عدد (۶۶۰ گرم )

نمک و فلفل سیاه پودر شده      به مقدار لازم

روغن مایع مخصوص سرخ کردن          به مقدار لازم

سیر کوبیده شده       ۴ حبه ( ۲۰ گرم )

زردچوبه پودر شده ۱ قاشق چای‌خوری ( ۳ گرم )

 سبزی خرد شده شامل جعفری و گشنیز از هر کدام ۱۰۰ گرم و نعناع ۵۰ گرم

پیاز داغ   ۴/۱ پیمانه ( ۱۲ گرم )

گوجه ‌فرنگی فیله و خرد شده  ۴ عدد ( ۴۰۰ گرم )

چوب دارچین          ۲ تکه

آب غوره ۴/۱ پیمانه ۴۰ میلی ‌لیتر

تخم‌ مرغ  ۴ عدد ( ۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم )

طرز تهیه

بادمجان ها را نمک بزند و یک ساعت در ابکش بگذارید تا تلخی آن گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و در روغن سرخ کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه‌اش گرفته شود. سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر تفت دهید. سبزی را اضافه کرده ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.

پیازداغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب را به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت آخر، بادمجان، چوب دارچین و آبغوره اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد. تخم مرغ‌ها را روی مواد بشکنید و در ظرف را بگذارید و ۲ دقیقه زمان بدهید تا تخم مرغ بپزد.

خورش ملاقورمه شمالی با رب گوجه فرنگی

مواد لازم

بادمجان    دو عدد

پیاز          یک عدد

جعفری و نعنای خشک  ( مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد )                به میران دلخواه

گوجه فرنگی           دو عدد

رب گوجه فرنگی    یک قاشق غذا خوری

آبغوره      به میزان دلخواه

طرز تهیه

بادمجان را پوست کنده نگینی خرد کنید و در آبکش بریزید و رویشان نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت بشویید و آبکش کنید. پیاز را نگینی خرد کرده با کمی روغن تفت دهید. بادمجان‌ها را به پیاز اضافه کرده تفت دهید. سبزی خشک را اضافه کنید و تفت دهید. گوجه را نگینی خرد کرده اضافه کنید.  رب گوجه فرنگی و آبغوره را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

هنگام سرو می‌توانید کمی گردوی خورد شده روی خورش بپاشید. در صورت تمایل می‌توانید ۲ عدد کدو سبز نگینی شده را هم با بادمجان تفت دهید.

نکته:

نسبت جعفری به نعنا باید ۲ به ۱ باشد.

به جای انار می‌توانید آبغوره بیشتری به خورش اضافه کنید.

در انتخاب پخت می‌توانید  ۲عدد تخم مرغ رویش بشکنید و بگذارید ببندد.

در صورت تمایل می‌توانید هنگام تفت دادن پیاز ، ۲ حبه سیر هم به مواد اضافه کنید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!