افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای مراقب کرونا باشند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از ثبت ۱۴ فوتی در ۱۴ روز اول فروردین در این استان خبر داد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص وضعیت بیماری کرونا در استان هرمزگان گفت: در سال گذشته در ماه های مهر، آبان، آذر و حتی دی ماه موارد مثبت کرونا بسیار اندک بود و حتی برخی روزها موارد مثبت نیز صفر بود و موارد فوتی نیز در ماههای آبان، آذر صفر و در دی و بهمن به یک و دو مورد رسید.
دکتر فاطمه نوروزیان افزود: در بهمن ماه ۱۴۰۱ همزمان با سراسر کشور وارد موج جدیدی از سوش جدیدی از امیکرون شدیم که با توجه شرایط آب و هوایی و واکسیناسیون بسیار خوبی که انجام شده بود و همچنین رعایت شیوه نامه های بهداشتی آنچنان افزایشی در موج جدید نداشتیم.
دکتر نوروزیان بیان کرد: در این مدت موارد بستری کم بود اما در اسفند ماه این روند کمی افزایش داشته؛ هشدارهای لازم هم به مردم داده شد. اما با توجه به آغاز سال نو و سفرهای نوروزی نگرانی وجود داشت چرا که پیش بینی میشد، افراد زیادی این استان را برای سفر نوروزی خود انتخاب می کردند.
وی تصریح کرد: اکنون در یک روند افزایشی در موج جدید کرونا هستیم اما این موج با موج های قبلی یک تفاوت عمده دارد و اینکه هنوز مردم وقتی دچار علائم تنفسی می شوند فکر می کنند به آنفلوانزا مبتلا شده اند یا دچار سرماخوردگی یا آلرژی شده اند و متاسفانه باور ندارند که کرونا هنوز وجود دارد.
نوروزیان با اشاره به کاهش شدید انجام تست کرونا در مراکز ابراز کرد: چون مردم نسبت به قبل تست کمتری می دهند تشخیص موارد مثبت سرپایی افزایش بسیار کمی داشته و این موج با افزایش روند بستری و فوتی مثبت مشخص می شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: تعداد موارد فوتی تا پایان ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۲ با ۱۴ نفر بوده که نسبت به سال گذشته افزایشی بوده و نگران کننده است؛ شهروندان نکات بهداشتی را رعایت کنند حتما مراقب باشند و به کرونا فکر کنند.
دکتر نوروزیان با اشاره به علائم کرونا و تفاوت با آنفلوانزا گفت: در حال حاضر بیشترین علائم تب شدید، بدن درد و همراه با گلودرد شدید که گاها با گوش درد یا عفونت گوش میانی ( اوتیت مدیا ) و حتی از دست دادن حس بویایی ، قرمزی چشم و علائم گوارشی مثل اسهال ، استفراغ و تهوع هم میتواند باشد و در صورت درگیری ریه سرفه و تنگی نفس هم از علائم دیگر میباشد.
نوروزیان تصریح کرد: ۸۰ درصد از افرادی که به کرونا مبتلا می شوند ممکن استکاملابدون علامت باشند لذا افرادی که با بیماران در ارتباط هستند و خودشان بدون علامت هستند و همچنین افرادی که با علامت هستند حتما رعایت کنند و در مکانهای شلوغ بدون ماسک تردد نکنند در غیر اینصورت می توانند این بیماری را به افراد دیگر منتقل کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از افرادی که علائم کمی دارند خواست؛ از 3 تا 5 روز در روزهای ابتدایی و افرادی که حال عمومی مناسبی ندارند بنا به تصمیم پزشک 5 روز تا یک هفته در منزل استراحت کنند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به سفرهایی که در سراسر استان انجام شده همه افراد جامعه باید از خود مراقبت کنند، واکسیناسیون را جدی بگیرند و دوز یادآور خود را تکمیل کنند.
نوروزیان بیان کرد: همه ۱۴ نفر فوتی دارای بیماری زمینه ای کنترل نشده بوده اند و از نظر سابقه واکسیناسیون یا واکسن تزریق نکرده بودند یا دوزهای تقویتی را تزریق نکرده بودند
دکتر نوروزیان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه تعطیلات نوروزی به پایان رسیده و مدارس و دانشگاه ها بازگشایی شده است و بسیاری از خانواده ها نیز در سفر بوده اند و احتمال می رود ترکیبی از انواع ویروس های مختلف در جامعه منتقل شود لذا یادآور میشود در محیط اداره، مدرسه، دانشگاه و حتی کسب و کار در مکانهای شلوغ از خود مراقبت کنند و ماسک استفاده کنند به ویژه افرادی که بیمار هستند ماسک می تواند درصد زیادی از انتشار بیماری جلوگیری کند.
سخنگوی دانشگاه تاکید کرد: گروه های پرخطر مثل کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار، سالمندان و بیماران زمینه ای وقتی علامت دار شدند حتما به پزشک مراجعه کنند.