برگزاری دوره آموزشی «منع خشونت خانگی علیه زنان»
فریدون کریم نیا در دوره آموزشی «منع خشونت خانگی علیه زنان» اظهار داشت: خشونت خانگی به معنای رفتار خشونت آمیز و سلطه گرایانه یک عضو خانواده علیه عضو یا اعضای دیگر همان خانواده است که کودک آزاری، همسرآزاری و آزار سالمندان را شامل میشود.
وی در ادامه، خشونت فیزیکی، جنسی و روانی را از انواع مختلف خشونت نام برد و با اشاره به عوامل موثر در بروز خشونت افزود: از عوامل روانشناختی و اخلاقی، علل مذهبی و اعتقادی، مسائل اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و حقوقی از جمله این عوامل است.
این روانشناس خانواده ابراز داشت: عامل مهم در بروز خشونت علیه زنان عدم پایبندی مرد به اخلاق است که اسلام شاخصهایی مانند تکبر، خودخواهی، تعصب، حرص، حسد، بخل و … را جزء انواع بدخُلقی میداند و اولیای دین تأکید فراوان کردهاند که با مردان بد اخلاق ازدواج نکنید.
کریم نیا گفت: یکی از جلوههای خشونت، متوجه کودکان و زنان در همه موقعیتهای اجتماعی، به ویژه در خانواده است و خشونت در خانواده، شایع ترین فرم خشونت در جهان است که میزان آن بین ۱۰ – ۵۰ درصد «بسته به تعریف مورد استفاده و کشور مورد نظر» متغیر است.
وی با بیان اینکه خشونت خانگی در ۹۸ درصد موارد، منجر به آسیب زن میشود، افزود: خشونت علیه زنان را به ویژه در خانواده، از نظر آسیبی که به آنان وارد میشود می توان به دو نوع کلی «بدنی » و «روانی »تقسیم کرد.
این روانشناس خانواده به آمار خشونت خانگی در بعضی نقاط دنیا اشاره داشت و گفت: بررسیهای محققان علوم اجتماعی در این باره با روشهای دقیق و علمی، دشوار یهای پرشماری داشت.
کریم نیا در پایان به پیامدهای همسرآزاری در خانواده اشاره داشت و افزود: همسر آزاری علاوه بر اثرات سوء بر قربانی خشونت، فرزندان را هم دچار مشکلات جدی میکند.