طرح نوغانداری با هدف توانمندسازی زنان روستایی در هرمزگان اجرا شد
استاندار هرمزگان به ضرورت اجرای طرح پرورش کرم ابریشم به عنوان فعالیت نوغان داری در استان تاکید کرد و گفت: هدف ما در اجرای این طرح در واقع توانمندسازی جامعه زنان روستایی و ایجاد درآمد پایدار برای این قشر بوده و آمادهایم کمکهای فنی اعتباری نیز به این بخش اختصاص دهیم.
مهدی دوستی در نشست بررسی طرحهای پیشران بخش کشاورزی استان افزود: شرط کشت پنبه در هرمزگان این است که بتوانیم از ترکیب آن با زنجیره نفتی و زنجیره نوغانداری، صنایع تبدیلی نساجی را در استان ایجاد کنیم و ارزشافزوده این بخش را بالا ببریم.
وی همچنین با اشاره به تخصیص اعتبار ۲۵ هزار میلیارد تومانی کمیته امداد امام خمینی (ره) جهت اجرای طرحهای اشتغالزایی، عنوان کرد: جهاد کشاورزی باتوجه به جامعه هدفی که در طرح توسعه گیاهان دارویی دارد، به سمت استفاده از تسهیلات کمیته امداد و بهزیستی حرکت کند و از این طریق اقتصاد مولد و فرهنگ کار را رونق دهد.
ورود شرکتهای بسته بندی دمنوشهای گیاهی به کشت قراردادی
استاندار هرمزگان، اصلاح و نوسازی باغات را یکی از برنامههای اصلی دولت سیزدهم در استان برشمرد و گفت: در طرح توسعه و کشت گیاهان دارویی رعایت مسائل زیستمحیطی الزامی است و از آنجا که این طرح نیاز به تمرکز بیشتری دارد لذا از شرکتهای تولید و بسته بندی دمنوشهای گیاهی دعوت میشود در حوزه کشت قراردادی در استان ورود کنند.
دوستی اظهار داشت: بر این اساس اگر سرمایه گذاران بخواهند کارخانه تولید و بستهبندی دمنوش و صنایع تبدیلی در استان راهاندازی کنند، زمین و تسهیلات نیز در اختیارشان قرار میدهیم تا در بهترین حالت تولید خود را شروع کرده و با سود و درآمدی که به دست میآورند، دیون دولتی را پرداخت کنند.
وی در خصوص روند بررسی طرحهای صنایع تبدیلی و نگهداری از محصولات کشاورزی نیز گفت: تخصیص آب به صنایع تبدیلی مشروط به استفاده از سیستم آبرسانی بسته و بازیافت آب برای استفاده مجدد انجام میشود.
استاندار هرمزگان همچنین بر تکمیل شبکه آبرسانی زیرِ سد میناب تاکید کرد و ادامه داد: لازم است مطالعات بخش جنوبی خط انتقال دشت میناب آغاز و در کمترین زمان تکمیل شود.
تاکید بر رفع موانع طرح جهش تولید ماهی در قفس
دوستی در این نشست همچنین با تاکید بر لزوم تحقق چشمانداز استان در طرح جهش تولید ماهی در قفس، عنوان کرد: موانع این طرح باید رفع شود و اجرای آن با جدیت دنبال شود، اگر در تامین بچه ماهی مشکلی وجود دارد نیز خطوط وارداتی آن ایجاد شود، چرا که افزایش تولید جزو اولویتهای استان بوده و تسهیلات نیز باید به طرحهای تولیدی اختصاص داده شود.