دستور تهیه چند غذا برای تقویت سیستم ایمنی

ارسال شده در ۱۴ آبان ۱۴۰۱، توسط ایرنا

سالهای سال است که برای تقویت بیماران مبتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی از انواع سوپ ها استفاده می‌شود. غذایی مقوی که به دلیل دارا بودن مواد مقوی بهترین تسکین برای درد این بیماران است.

اگر این روزها شما هم گرفتار بیماری فراگیر آنفولانزا شده‌اید و به توصیه پزشک باید از سوپ‌های مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان استفاده کنید، بهتر است با ما همراه شوید تا با طرز تهیه چند مدل سوپ مخصوص سرماخوردگی و آنفولانزا آشنا شوید.

سوپ کدوحلوایی، معجزه سلامتی

این سوپ مقوی به دلیل استفاده از سبزیجات متنوع یک غذای خوشمزه و کامل است. سوپ کدو حلوایی به دلیل ویتامینه بودن  می تواند گزینه خوبی برای درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا باشد. این سوپ بافتی شبیه به پوره دارد و به همین دلیل برای مصرف کودکان هم بسیار مناسب است.

مواد لازم

پیاز بزرگ ۱ عدد

آب مرغ ۲ لیوان

سیب زمینی ۲ عدد

هویج متوسط ۲ عدد

ساقه کرفس ۱۰۰ گرم

بلغور جو ۳/۱ پیمانه

دال عدس ۳/۱ پیمانه

روغن مایع به اندازه کافی

نصف یک کدو حلوایی متوسط

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه و زنجبیل و فلفل قرمز به میزان لازم

دستور تهیه چند غذا برای تقویت سیستم ایمنی

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه سوپ کدو حلوایی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست به صورت نگینی ریز خرد می کنیم ، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقدار کمی روغن مایع به آن اضافه می کنیم. اگر روغن زیادی در این مرحله اضافه کنیم باعث می شود سوپ ما در پایان چرب شود. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند.

مرحله دوم

در ادامه کدو حلوایی ، هویج ، سیب زمینی و ساقه کرفس را به صورت نگینی خرد می کنیم و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه می کنیم. مواد را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت می دهیم سپس ۲ لیوان آب مرغ را به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم. پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد درب آن را می گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا مواد به آرامی بپزند.

مرحله سوم

از قبل دال عدس و بلغور را کمی خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود سپس آبکش کنید و به سوپ اضافه کنید و بگذارید تا همه مواد پخته شود  در همین مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه و زنجبیل و فلفل قرمز را به سوپ اضافه می کنیم. اجازه می دهیم مواد بپزند و آب سوپ تبخیر شود.

مرحله چهارم

زمانی که فقط یک پیمانه از آب داخل قابلمه باقی ماند سوپ کدو حلوایی تقریبا آماده است فقط باید آن را به شکل پوره در بیاوریم. پس از اینکه سوپ پوره کردیم، داخل ظرف سرو ریخته و برای تزیین و طعم دهندگی بهتر سوپ کدو حلوایی می توانیم از لیمو ترش و سبزیجات معطر مثل جعفری هم استفاده کنیم.

سوپ مرغ؛ اولین انتخاب برای بیماران

سوپ مرغ یکی از سوپ های خوشمزه و مفیدی است که علاوه بر اینکه برای درمان بیماران استفاده می شود به عنوان پیش غذا هم از آن استفاده می شود. سوپ مرغ یک سوپ کاملا سالم و مقوی است و به همین جهت برای تقویت بیماران مناسب است.

مواد لازم

سینه مرغ ۲۵۰ گرم

پیاز بزرگ ۱ عدد

سیر ۱ حبه

لیمو ترش ۱ عدد

هویج متوسط ۲ عدد

روغن مایع به اندازه کافی

سیب زمینی متوسط ۲ عدد

جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس مرغ را به همراه مقداری زردچوبه اضافه کنید ، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ۱۵ دقیقه داخل آب جوش بماند تا علاوه بر اینکه مرغ نیم پز شود و بوی زهمش نیز گرفته شود.

مرحله دوم

در مرحله بعد پوست پیاز و سیر را بگیرید و به صورت ریز خرد کنید سپس قابلمه ای که برای تهیه سوپ در نظر گرفته اید را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع اضافه کنید. در ادامه سیر و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. پس از اینکه سیر و پیاز کمی نرم شدند مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه به خورد سیر و پیاز برود. حالا مرغ را به صورت دلخواه ( نگینی یا ریش ریش ) خرد کنید و به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید سپس کمی تفت دهید.

مرحله سوم

در مرحله بعدی ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید مرغ بپزد. پس از گذشت این زمان هویج ها را به صورت نگینی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا هویج ها هم بپزند سپس سیب زمینی ها را خرد کنید و اضافه کنید. دلیل اینکه سیب زمینی را از هویج دیر تر اضافه می کنیم این است که اگر همزمان با هویج اضافه کنیم سیب زمینی زودتر می پزد و له می شود. حالا جعفری خرد شده را اضافه می کنیم و نمک و فلفل سوپ را اندازه می کنیم.

مرحله آخر

در پایان پس از اینکه سبزی سوپ به طور کامل پخت آنرا از روی حرارت بر می داریم و با جعفری خرد شده تزیین می کنیم. آب لیمو ترش را می توانیم در اواخر پخت سوپ بعد از اضافه کردن جعفری اضافه کنیم یا اینکه در زمان سرو اضافه کنیم.

نکته

سوپ مرغ به دلیل اینکه هیچ موادی ندارد که باعث لعاب شود ممکن است کمی آبکی می شود. برای جلوگیری از آبکی شدن سوپ مرغ می توانید مقدار کمی رشته سوپی به آن اضافه کنید. یک مشت رشته سوپی را به صورت خیلی ریز خرد کنید و در اواسط پخت به سوپ اضافه کنید.

آش یا سوپ شلغم؛ تسکین دهنده دردها

آش شلغم یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است. خواص معجزه آسای شلغم در درمان سرفه‌های خشک و گلودرد و ‌همچنین التیام دهنده تنگی نفس موجب می شود تا همواره از این ماده غذایی به عنوان بهترین دوای درد بیماری های فصل سرد یاد شود.

مواد لازم

سبزی آش ۵۰۰ گرم

ماش       ۱ پیمانه

شلغم       ۵۰۰ گرم

پیاز        ۱ عدد بزرگ

آرد گندم   ½ پیمانه

نمک       ۱ قاشق مرباخوری

فلفل سیاه  ۱ قاشق چایخوری

زردچوبه  ۱ قاشق مرباخوری

روغن مایع        ۲ قاشق غذاخوری

مرزنجوش        ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه آش شلغم خوشمزه در ابتدای کار ماش را می شوییم و سپس درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم ماش به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون آب بماند تا تا خیس بخورد. پس از آن ماش را آبکشی می کنیم و درون یک قابلمه حاوی آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا بپزد.

مرحله دوم

در این مرحله پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و انها را با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا نرم شوند. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه می کنیم، سپس حرارت را خاموش می کنیم.

مرحله سوم

حالا سبزی آش و شلغم ها را اماده می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم. سپس آرد گندم را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و یک لیوان آب سرد به آرد اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد گلوله نشود. در این مرحله تمام مواد را به همراه مقداری نمک و ۳ لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.

مرحله چهارم

در این مرحله زمانی که ماش کاملا پخته شد، آن را به همراه پیاز داغ و آرد، درون قابلمه حاوی مواد آش می ریزیم، سپس آش را به صورت مدام هم می زنیم و اجازه می دهیم آش به جوش بیاید. در ادامه حرارت را ملایم می کنیم.

مرحله پنجم

حالا اجازه می دهیم آش به مدت ۱۵ دقیقه جوش بزند تا کاملا جا بیوفتد. در ادامه پس از گذشت این زمان مرزنجوش را به آش اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم عطر و طعم مرزنجوش درون آش پخش شود.

مرحله آخر

در نهایت پس از گذشت ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه آش شلغم را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس به سلیقه خود با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کرده و سرو می کنیم.

سوپ گشنیز؛ پرطرفدار و مفید

سوپ گشنیز یکی از سوپ های خوشمزه ایرانی است که به دلیل استفاده از گشنیز برای بدن بسیار مفید است. این سوپ در نقاط مختلف کشور با روش های مختلفی طبخ می شود که ما در این آموزش کامل ترین روش دستور پخت سوپ گشنیز را برایتان اماده کرده ایم.

مواد لازم

گشنیز      ۱۰۰ گرم

جو پوست کنده    ۱۵۰ گرم

هویج      ۱ عدد

سیر        ۲ حبه

ماست      ۵۰۰ گرم

آرد ۱ قاشق غذاخوری

آب مرغ   ۲ لیوان

روغن مایع به میزان لازم

فلفل سیاه  به میزان لازم

نمک به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول

بهتر است جو پوست کنده را از قبل بخیسانیم تا راحت تر پخته شود. برای این منظور حداقل باید جو را چند ساعت بخیسانیم. پس از خیساندن جو آن را آبکشی می کنیم و به همراه چند لیوان آب و ۱ قاشق مرباخوری روغن مایع در یک قابلمه روی حرارت ملایم می گذاریم تا جو بپزد و لعاب بیاندازد.

مرحله دوم

یک ساعت بعد هویج را رنده می کنیم و به همراه مقداری نمک و آب مرغ به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا مواد بپزند. ابتدا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید سپس حرارت را ملایم می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله سیر را رنده می کنیم و به همراه ماست و آرد خوب در یک قابلمه با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در مرحله بعد سوپ را از روی حرارت بر میداریم و کم کم به قابلمه حاوی ماست اضافه می کنیم تا ماست کم کم گرم شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه تمام مواد را با هم مخلوط کردیم قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم. در این مرحله باید سوپ را متداوم هم بزنیم تا شروع به جوشیدن کند. پس از اینکه سوپ شروع به جوشیدن کرد گشنیز را ساطوری می کنیم و به آن اضافه می کنیم.

مرحله آخر

در پایان نمک و فلفل سوپ را اندازه می کنیم. نکته مهم این است که باید از ماست ترش در سوپ گشنیز استفاده شود. اگر ماست ترش در دسترس نداشتید در پایان مقداری آب لیمو ترش به سوپ اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه صبر می کنیم. بعد از حدود ۵ دقیقه پس از اضافه گشنیز سوپ را از روی حرارت بر می داریم. سوپ را در ظرف سوپ خوری می ریزیم و با مقداری گشنیز تزیین می کنیم.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!