هدف ما برداشتن قدمی مثبت در جهت بهبود سطح زندگی مردم است

زلیخا محمد زاده مدبر عامل موسسه رهپویان حکمت گچین بالا و عضو جمعیت همیاران استان

ارسال شده در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، توسط زهره کرمی

زلیخا محمد زاده متولد 1341 مدیرعامل موسسه رهپویان حکمت گچین بالا و عضو جمعیت همیاران استان است به‌طور کاملاً اتفاقی باهم آشنا شدیم و پای صحبت‌های شیرینش نشستم ، از اول درباره موسسه رهپویان پرسیدم : می‌گوید که موسسه در سال 1383 و با مجوز رسمی از بهزیستی ثبت و شروع به کارکرد . دریکی از همان روزها ، یکی از کارشناسان بهزیستی برای بازدید از مهد روستای گچین به آنجا آمد و ما به‌عنوان اولیا حضور داشتیم ، شروع کار ما ازآنجا بود و ما جز جمعیت همیاران شدیم . جمعیت کل دهستان گچین 18000 نفر است که 4100 نفر آن در مرکز دهستان ساکن هستند  . در گچین 5 گروه محله‌ای داریم که 3 گروه در گچین ، یک گروه در محمد پایین و یک گروه در گچین پایین است که خدمات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی را انجام می‌دهند

گروه اولیه متشکل از 15 نفر ، زن و مرد در کنار هم که بزرگ‌تر آن‌ها من بودم . دانشجو ، معلم لیسانس خانه‌دار از هر قشری یک الی دو نفر داشتیم .

بودجه‌ای برای فعالیت‌ها به شما اختصاص گرفت ؟

خیر در ابتدا بودجه‌ای نداشتیم موسسه به درآمدزایی نرسیده بود و تمامی کارها به‌صورت خودجوش و مردمی انجام می‌شد .

کار با گذاشتن مبلغ ماهی 5 الی 10 تومان اعضا شروع شد. کم‌کم وسایل دفتر را تهیه کردیم .

اعضای موسسه چند نفر است ؟

هیئت‌مدیره 4 خانم اصلی و یک آقا خزانه‌دار و 2 خانم علی‌البدل هستند . البته اعضای افتخاری زیادی داریم به هنگام جشن مراسم و برنامه‌ها خانم‌ها بالای 50 نفر هستند . مکان اولیه مسجد بود با شروع کار و فعالیت اجتماعی و برنامه‌هایی که بهزیستی ترتیب می‌داد و تسهیلگرانی که از بهزیستی می‌آمد . کار گسترده‌تر شد و از خانه مسجد بیرون آمدیم و مکانی را به‌عنوان دفتر کار اجاره کردیم و هنوز هم اجاره آن مکان را پرداخت می‌کنیم . بااین‌حال پیشرفت کار خوب بود .

موسسه چه اهدافی را دنبال می‌کند ؟

عمده‌ترین فعالیت‌های موسسه کارهایی در زمینه پیشگیری و توانمندسازی بانوان است ازجمله اهدافی که ما دنبال می‌کنیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

بهبود آموزش‌های خانواده

بهبود آموزش‌های پیشگیری از ایدز

پیشگیری از معلولیت‌ها

پیشگیری از اعتیاد

از کی توانمندسازی را آغاز کردید ؟

از سال 89 توانمندسازی را در کنار آموزش شروع کردیم و خانم‌های خانه‌دار را   با استفاده از طرح قالی‌بافان و با همکاری صنایع‌دستی و فنی حرفه‌ای   بیمه تامین اجتماعی کرده‌ایم و تعدادی از بانوان را به بیمه‌های صنایع‌دستی معرفی کردیم . آقایان هم به همین صورت ، درواقع ما در منطقه صنعتی هستیم و کشاورزی نداریم . آقایان را توانمند کردیم حتی بهبودیافتگان ما نیز با کمک طرح‌های فنی و حرفه‌ای و آموزش‌های مهارت‌های فنی توانمند شدند و بیشتر و بهتر کارکردند .

موسسه چه کلاس‌هایی ر ا برای افراد آسیب‌پذیر جامعه برگزار کرده است ؟

راه‌اندازی کلاس‌های NA هم برای فرد معتاد و هم‌خانواده‌هایی که فرد معتاد دارند در جهت بهبود مشکلات روحی آنان . تا بهبود خاطری در دغدغه‌های روزانه خانم‌های خانه‌دار ایجاد کنیم . درواقع ما با مدارس و تمامی ارگان‌های استان همکاری داریم . کانون پرورش فکری ، اداره کل تبلیغات اسلامی ، ارشاد جمعیت هلال‌احمر ، معاونت نیروی انتظامی ، صداوسیما و …

به‌تازگی تصمیم داریم کارگاه خیاطی در گجین راه‌اندازی کنیم تا با کسب درآمد از بار سنگینی که بر دوش خانم‌های بد سرپرست و بی‌سرپرست داریم برداشته شود . و هدف دیگری که داریم این است که با ارائه کارهای دستی خانم‌های خانه‌دار به نمایشگاه‌های استانی و کشوری بازار کاری ایجاد کنیم و فعالیتمان را ادامه دهیم و برای نوجوان و کودکان گچین هم ورزش ، فوتبال و آموزش مهارت زندگی را در مدارس شروع کرده‌ایم و ادامه می‌دهیم.

گروه همچنان پایدار است بااینکه در این چند دوره رئیس هیئت‌مدیره‌ها عوض‌شده و تعدادی آمدند و تعدادی رفتند

گروه همیار گروهی است که پولی نیست و کسی حقوقی دریافت نمی‌کند و کاملاً خودجوش است. سمن‌هایی هستند که بسیار دلسوزانه کار می‌کنند و به‌جرئت می‌توانم بگویم که در استان هرمزگان سمن‌های همیار از تمامی استان‌های دیگر بولد تر و کارآمدتر هستند . انشالله که بتوانیم قدمی مثبت در جهت بهبود و سطح زندگی مردم برداریم

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!