باقلوای استانبولی

ارسال شده در ۹ شهریور ۱۳۹۸

این روزها با وجود خمیر باقلوا درست کردن این شیرینی به ظاهر سخت ، بسیار راحت است و اصلا لازم نیست قبل از آن تجربه ای داشته باشید. پس به جای اینکه باقلوای ترکی را از مغازه های مخصوص با قیمت گزاف بخرید ،خودتان با خمیری که از لوازم قنادی میگیرید درست کنید و لذت باقلوای خانگی را بچشید.

مواد لازم :

خمیر آماده باقلوا : یک بسته (از لوازم قنادی تهیه کنید)

مغز پسته خام : ۱۰۰ گرم

مغز گردو : ۱۵۰ گرم

کره : ۲۵۰ گرم

مواد لازم برای شربت :

شکر : ۲ پیمانه

آب : ۱ و نیم پیمانه

آبلیمو : نصف قاشق غذاخوری

زعفران : به میزان لازم

ترکیب هل و دارچین درصورت تمایل

طرز تهیه :

خمیر آماده را به دمای  محیط می رسانیم ، دقت کنید این خمیر خیلی نازک است و زود خشک می شود پس حین استفاده آن را بپوشانید تا هوا نخورد.

ابتدا شربت باقلوا رو درست میکنیم تا خنک شود. زیرا شربت سرد را روی باقلوای گرم می ریزیم.

شکر و آب را در یک قابلمه کوچیک روی حرارت قرار داده تا شکر حل شود ، ، قبل از خاموش کردن زعفران دم کرده را به اندازه یک قاشق غذا خوری به آن اضافه میکنیم و در آخر آبلیمو می ریزیم و بعد از ۱ دقیقه خاموش میکنیم.

مغزباقلوا:

به طور معمول در تهیه باقلوا از ترکیب مغز پسته و مغز گردو استفاده میکنند ولی این موضوع کاملا سلیقه ای است. شما می توانید از هر مغزی  که دوست دارید استفاده کنید. (مغزها باید خام باشند )

مغزها را خرد کرده دقت کنید پودر نشود.

کره را کامل ذوب میکنیم

سینی شیرینی یا باقلوا را آماده کرده بهترین سایز۲۵ در ۳۵ می باشد. سینی را با کره کاملا چرب میکنیم ، در تهیه باقلوا باید در استفاده از کره دست و دلباز باشید و به فکر کالری نباشید ، اگه با بوی کره خیلی میونه ندارید میتوانید از مارگارین (کره گیاهی) استفاده کنید.

یک ورق از خمیر باقلوا را روی یک سطح صاف و بزرگ قرار داده (من از پشت سینی استفاده کردم) و روی خمیر را با کره کاملا رومال میکنیم ، بازم یک لایه دیگه خمیر روی خمیر قبلی قرار داده و کره میمالیم.

این کار را با ۳ لایه انجام می دهیم ، روی لایه سوم هم کره مالیده سپس مغزهای خرد شده را روی آن می پاشیم. پیشنهاد ما ترکیب پسته و گردو است.

سپس از عرض مستطیل شروع به پیچیدن خمیر می کنیم تا آخر میپیچیم تا لوله شود . با دو دست آرام لوله را به داخل چمع کرده تا کمی چین بخورد . سپس خمیر کامل شده و چین خورده را توی سینی چرب شده می چینیم و سپس به سراغ رول بعدی می رویم و مثل قبل درست می کنیم.

در حین کار ممکن است کره از حالت ذوب بودنش خارج شود بهتر است آن را دوباره حرارت دهید .

تمام رولهای آماده شده را یکی یکی کنار هم در سینی میچینیم.

وقتی کامل شد با یک کارد به اندازه دلخواه برش می زنیم ، اندازه باقلوا سلیقه ای است ولی سعی کنید نه خیلی بلند و نه خیلی کوتاه باشد.

بهتر است در آخر کار بازم هم روی باقلوا را کره بمالیم . سینی را در فر گرم شده با درجه ۱۸۰ به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا رنگ باقلوا تغییر کند . سپس آن را از فر خارج کرده و همان طور که داغ است روی آن شربت می ریزیم

تمام شربت را استفاده کنید ، ممکن است در نگاه اول زیاد به نظر برسد اما به خورد باقلوا می رود.

باقلوا را در همان سینی به مدت سه ساعت نگه میداریم تا نرم و خنک شود.

نوش جان

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!