پیروگی لهستانی با فیلینگ سیب‌زمینی پنیری

ارسال شده در ۳۰ مرداد ۱۴۰۰

پیروگی یک دلمه یا پیراشکی لذیذ است که به کشور لهستان در اروپای شرقی تعلق دارد. این غذای لهستانی یک دلمه‌ی خمیری مانند دامپلینگ است که داخل آن با موادی همچون سیب‌زمینی، گوشت چرخ‌کرده، پنیر خامه‌ای، پنیر موزارلا و کره آب‌شده پر می‌شود. البته پیروگی را با هر موادی که دوست دارید می‌توانید پر کنید.

شما می‌توانید پیروگی را  در آب بجوشانید یا در روغن یا کره سرخ کنید. ما در این مطلب طرز تهیه پیروگی را  به روش اول (در آب جوش) قرار داده‌ایم. این غذای متفاوت را می‌توانید به عنوان پیش غذا، غذای اصلی و حتی دسر سرو کنید. یک‌بار که این غذا را درست کنید، طرفدار پر و پا قرص آن خواهید شد. تهیه این غذا وقت چندان زیادی از شما نمی‌گیرد. پس هر چه زودتر دست به کار شوید و پیروگی لذیذ را برای خانوادتان درست کنید و آن‌ها را با طعم و مزه شگفت‌انگیز آن هیجان زده کنید‌. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه پیروگی این غذای خوشمزه لهستانی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

سیب‌زمینی پنج عدد

کره پاستوریزه ۵۰ گرم

پنیر خامه‌ای ۶۰ گرم

پنیر موزارلا توپی سه‌چهارم فنجان

نمک به مقدار لازم

بیکن (خردشده) ۱۲۰ گرم

آب گرم نصف فنجان

شیر کم‌چرب یک لیوان

 خامه ترش دو قاشق غذا خوری

تخم مرغ یک عدد

آرد ۲ فنجان

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا باید سیب‌زمینی‌ها را در قابلمه گذاشته و به اندازه‌ای که سیب‌زمینی‌ها با آب پوشانده‌ شوند، قابلمه را از آب پر کنید. قابلمه را به مدت ۲۵ دقیقه روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه دهید آب داخل آن به جوش آید. برای اطمینان از پخته شدن سیب‌زمینی‌ها داخل آن‌ها چنگال فرو کنید. اگر چنگال به راحتی داخل آن‌ها فرو رفت، یعنی سیب‌زمینی‌ها پخته است. سپس زیر حرارت را خاموش و آب قابلمه را خالی کنید. اجازه دهید سیب‌زمینی‌ها به مدت پنج دقیقه خنک شوند. سپس پوست آن‌ها را بگیرید و با گوشت‌کوب له کنید.

مرحله دوم

کره پاستوریزه را در دمای محیط بگذارید تا آب شود. سیب‌زمینی‌های له‌شده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به آن نمک، کره آب‌شده و پنیر خامه‌ای اضافه کنید. پنیر موزارلا توپی را خرد کرده و به آن اضافه کنید. حالا ترکیب‌ به‌ دست‌آمده را کنار بگذارید.

مرحله سوم

حالا نوبت تهیه بیکن کره‌­ای برای روی پیروگی شما است. پس بیکن‌ها را خرد کنید. یک ماهیتابه متوسط را روی حرارت بگذارید و بیکن‌ها را در مقداری روغن سرخ کنید‌. زمانی که بیکن‌ها ترد شدند، دو قاشق غذاخوری کره به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه، زیر حرارت را خاموش کنید. بیکن‌ها هنگام سرو باید داغ باشند. بنابراین قبل از گذاشتن بیکن‌ها روی پیروگی، باید آن‌ها را در مایکروویو یا روی حرارت گاز داغ کنید.

مرحله چهارم

نوبتی هم که باشد نوبت خمیر پیروگی‌های شما است. برای تهیه خمیر این پیراشکی‌های لهستانی ابتدا در یک کاسه بزرگ آب گرم، شیر کم‌چرب، خامه ترش، تخم مرغ و نمک را اضافه کرده و با همزن برقی خوب بزنید تا مخلوط شوند. دو فنجان از آرد گندم را اضافه کرده و آن را با سرعت متوسط بزنید تا با سایر مواد خوب ترکیب شود. همزمان باقی‌مانده آرد را هم اضافه کنید و خوب بزنید. آرد را آنقدر بزنید که دیگر به اطراف کاسه نچسبد. سپس روی یک سطح صاف (مانند سینی) کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه روی آن ورز دهید.

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر آماده شد روی یک سطح صاف مانند سینی آرد بپاشید. خمیر را با وردنه باز کنید تا به ضخامت سه میلی‌متر برسد. یک لیوان یا فنجان به عنوان قالب بردارید و با آن خمیر را دایره‌ دایره کنید. یک قاشق غذاخوری از مواد پرکردنی را بردارید و وسط هر دایره بریزید. دایره را از قطر تا کنید تا به شکل یک نیم دایره در بیاید. سپس لبه‌های آن را با انگشتانتان فشار دهید تا به هم بچسبند.

مرحله ششم

در یک قابلمه آب و یک قاشق غذاخوری نمک بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. پیروگی‌ها را به آب اضافه کنید. پس از چند دقیقه پیروگی‌ها روی سطح آب می‌آیند. پیروگی‌ها را به مدت سه تا پنج دقیقه و تا زمانی که خیلی نرم شوند، در آب بپزید. سپس پیروگی‌ها را از آب دربیاورید و روی آن‌ها بیکن کره‌ای بریزید. حالا پیروگی لذیذ شما آماده است. نوش جان.

نکات :

می‌توانید از پوره سیب‌زمینی برای پر کردن پیروگی استفاده کنید.

به جای پنیر موزارلا می‌توانید از پنیر پارمسان،پنیر چدار یا هر نوع پنیری که دوست دارید استفاده کنید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!