توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار در سکونتگاههای غیر رسمی بندرعباس

در دیدار مشاور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در امور بانوان و خانواده به همراه مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان با سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری؛

ارسال شده در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸

در دیدارخانم بولاغی مشاور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در امور بانوان و خانواده به همراه اسما کریمی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان با نازنین شیبانی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری استان؛ روند توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار در سکونتگاههای غیر رسمی بندرعباس بحث و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان هرمزگان ، بولاغی مشاور معاون وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در امور بانوان و خانواده گفت : شناخت بازار یک کار تخصصی است و یک تیم بازاریابی می طلبد تا نیازهای استان بررسی شود که  بندرعباس  در چه تخصصی و برای چند نفر ظرفیت اشتغال دارد .

وی اظهار کرد : نیاز سنجی باید مطابق نیاز بومی هر استان باشد .فرهنگ کار برای گروه های هدف تبیین شود و سپس وارد فرایند آموزش گردند.  گروه هدف زنان سرپرست خانوار ،بی سرپرست و بد سرپرست هستند که با کسب مهارت های فنی و حرفه ای توانمند می شوند.برای اشتغال آنان نیز برنامه ریزی صورت گرفته است.

مشاور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در امور بانوان و خانواده در تبیین تفاهمنامه تصریح کرد : در سال 1397 یک تفاهمنامه سه جانبه فی ما بین وزارت کشور ، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در راستای اجرای برنامه کنترل و کاهش آسیب اجتماعی منعقد شده است . اصل موضوع همکاری سه جانبه برای توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار در سکونتگاههای غیر رسمی است.

در ادامه شیبانی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع و مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری استان هرمزگان گفت : سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری هرمزگان در نشست با مشاور امور بانوان رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور، گفت: کار کردن و فرهنگ کار بایستی نهادینه شود تا از این طریق بتوان بنیادهای فرهنگ کار را بنا نهاد و در جهت تقویت آن گام برداشت، چون کار نقش کلیدی در توازن بخشیدن به ساختارهای اقتصادی و اجتماعی جامعه دارد.

نازنین شیبانی با تاکید بر تدوین ظرفیت‌های شغلی براساس توانمندی‌های مناطق در استان، گفت: فرصت‌های شغلی و طرح‌های اشتغالزایی با اولویت های قابلیت اجرا شناسایی و تدوین شود و آموزش های مهارتی در همان راستا ارائه شود.

شیبانی با تاکید بر توجه به خانوارها در هر شهرستان با فرهنگ و آداب مختلف،  گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای، آموزش‌های خود را براساس شرایط خانوارها متناسب کند.

وی با تاکید بر فراهم شدن فضای کسب و کار در استان گفت: کمیته امداد و بهزیستی با همکاری بین بخشی با ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت معدن و تجارت و آموزش فنی حرفه‌ای و با استفاده از ظرفیت های موجود ابتدا نیازسنجی و شناخت بازار داشته باشند و سپس به آموزش آن حرفه بپردازند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری هرمزگان یکی از ظرفیت‌های شغلی استان را گردشگری و بوم‌گردی و صنایع دستی دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های شهرستان های استان در حوزه گردشگری، بوم گردی و صنایع دستی، آموزش فنی و حرفه‌ای باید به‌صورت ویژه نسبت به برنامه ریزی آموزشی و برگزاری دوره‌های آموزشی بازاریابی و برندسازی و هتل‌داری برای افراد جویای کسب و کار و کارآفرینان اقدام کند.

شیبانی با تاکید بر تدوین ظرفیت‌های شغلی بر اساس توانمندی‌های شهرستان ها، افزود: فرصت‌های شغلی و طرح‌های اشتغال‌زایی با اولویت قابلیت اجرا شناسایی و تدوین شود.وی خواستار توجه به آموزش نیروی کار بومی در شهرستان جاسک و پارسیان با وجود دو پروژه بزرگ ملی در آن شهرستان ها شد.

مشاور اموربانوان رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیز در این نشست ضمن همکاری در حوزه آموزش، گفت: در زمینه جذب اعتبارات مهارتی از طریق خیرین تمام تلاش خود را برای بکارگیری تخصیص اعتبارت ویژه مناطق توسعه نیافته استان انجام خواهیم داد.

اسما کریمی بیان کرد : این تفاهمنامه ی سه جانبه ،  در راستای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و به منظور طراحی و اجرای برنامه های فوق العاده برای کنترل و کاهش آسیب اجتماعی هدف گذاری شده است.

وی اضافه کرد : ایجاد یک چرخه همکاری برای مداخله جهت بهبود وضعیت در سکونتگاههای غیر رسمی با استفاده از ظرفیت های دولتی و مردم نهاد،هم افزایی بین دستگاههای دولتی در جهت بهبود وضعیت معیشت زنان سرپرست خانوار و کاهش آسیب های اجتماعی ،استفاده از ظرفیات دفاتر تسهیلگری به عنوان ظرفیت های واجد شرایط اولیه برای شناسایی گروه هدف در سکونتگاههای غیر رسمیرا از برنامه های این تفاهمنامه ذکر کرد و گفت : دفاتر تسهیلگری و شرکت کادوک در بندرعباس در اجرای این پروژه و شناسایی و ایجاد فرصت های شغلی ،ارائه آموزش های فرهنگی اجتماعی و انجام اقدامات زیربنایی آموزش ها و بازاریابی و اشتغال افراد یاریگر هستند .

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای گفت : در این طرح قرار است بیش از 500 نفر زن سرپرست خانوار توانمند شوند.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!