آموزش صحیح مهارت‌ها لازمه عبور جامعه بالنده از مشکلات است

ابتکار:

ارسال شده در ۵ تیر ۱۴۰۰، توسط ایرنا

معاون رئیس جمهوری در امور زنان وخانواده با بیان اینکه مردم و مسوولان به آموزش یکسری مهارت‌های زندگی و تاب‌آوری نیاز دارند، افزود: لازمه جامعه بالنده برای عبور از مشکلات و سختی‌ها و نیفتادن به ورطه ناامیدی و یاس و بی‌تفاوتی آموزش صحیح مهارت‌ها است.

معصومه ابتکار در نشست طرح توانمندسازی سفیران فرهنگی دانشگاه ها که به صورت مجازی برگزار شد، با تاکید بر اینکه بحث توان افزایی جامعه بخصوص جوانان و خانواده ها در آموزش مهارت خوب زیستن در دولت دوازدهم بسیار مورد توجه قرار گرفت، افزود: مهارت های فردی، خانوادگی و اجتماعی اگر به خوبی کسب و تبیین شود می تواند به انسجام اجتماعی و امید در جامعه کمک کند.

وی ادامه داد: مهارت خوب زیستن شامل زمینه هایی مانند طرح گفت وگوی بین خانواده و بین نسلی است که تلاش کردیم به خوبی به آن بپردازیم اما به طور کلی مطالعات و بررسی ها نشان می دهد بحث لکنت زبان در جامعه شایع و گسترده شده به این معنا که افراد نمی توانند با هم خوب صحبت کنند و همین امر باعث شده گاه پدر و مادر نتوانند با هم یا با فرزندان رابطه صمیمی و متقابل برقرار کنند.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه در واقع خیلی اوقات، افراد بلد نیستند و فکر می کنند بلد هستند یا نگاه می کنند اما در واقع نمی بینند، تصریح کرد: این اختلال ارتباطی گاه به سوءتفاهم، گاه به خشونت و گاه به قهر می رسد. در حقیقت چون همدیگر را درک نمی کنند و برای گفت وگو راهی را متصور نیستند، قهر می کنند که متاسفانه این رفتارها را در خانواده و جامعه و عرصه های اجتماعی و سیاسی کشور شاهد هستیم.

به گفته ابتکار، ریشه بسیاری از این مشکلات به نبود آموزش مهارت های خوب زیستن برمی گردد که به از بین رفتن احترام همدیگر و در نتیجه زیرپا گذاشتن حرمت ها و عزت نفس می انجامد و در این صورت نباید از طرف مقابل انتظار پاسخگویی داشت زیرا همه افراد به خصوص پدر و مادر زمانی می توانند از فرزندان  انتظار احترام متقابل داشته باشند که به موقع به آنان فرصت حرف زدن و انتقاد مطرح کردن داده باشند اما وقتی راه ها را می بندیم و انسداد ایجاد می کنیم چه انتظاری برای پاسخگویی داریم.

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه وقتی بزرگانی که باید خوب بشنوند هم لکنت زبان دارند، در ارتباط گرفتن با مردم هم دچار لکنت می شوند و آنجا که دعوت و فرصتی است، گفت وگو اتفاق نمی افتد و شاهد قهر و سوءتفاهم و دلخوری هستیم، خاطرنشان کرد: همه اینها برمی گردد به یکسری مهارت های زندگی و تاب آوری که مسوولان و مردم نیاز دارند بیاموزند.

وی با تاکید بر اینکه امروز دانشجوبان بیش از هر کسی نیاز به مهارت آموزی دارند زیرا باید آینده جامعه را بسازند، تشریح کرد: اگر با وجود تنوع دیدگاه و قومیت ها و فرهنگ ها، نتوانیم این مهارت های گفت وگو و شنیدن و حل و فصل اختلاف و تفکر نقادانه را به کار ببندیم و در عمل تبیین کنیم در جامعه هم همان رفتارهای انسدادی و یک سویه شکاف هایی که شاهد آن هستیم شکل می گیرد و به انسجام اجتماعی لطمه می زند.

ابتکار با بیان اینکه برنامه هایی با موضوع گفت وگو که با همت وزارت علوم و دانشگاه ها برگزار می شود یک برنامه کلیدی و راهبردی برای آینده است، یادآور شد: تاب آوری هم از مسایل مهم امروز است به این معنا که با آموختن آن، افراد در زندگی فردی و اجتماعی با چالش های بسیار روبرو نخواهند بود و به راحتی در برابر مشکلات تسلیم نمی شوند بلکه به درستی این مشکلات را جذب و برایش راه حل پیشنهاد می دهند؛ به ‌صبری فعال و توام با تلاش و امید دست می یابند.

وی، لازمه جامعه بالنده را آموزش صحیح مهارت های عبور درست از مشکلات و سختی ها و نیفتادن به ورطه ناامیدی و یاس و بی تفاوتی عنوان کرد و گفت: فراموش نکنیم گاه پیروزی ها بدتر از شکست ها است و ضربات بدتری می زند پس باید تاب آوری را آنقدر افزایش دهیم تا در مقابل شکست و پیروزی جنبه داشته باشیم.

معاون رئیس جمهوری با یادآوری اینکه در دولت دوازدهم در زمینه گفت وگو و خوب زیستن، طرح درس و موارد بسیار روزآمدی را تدوین کردیم، خاطرنشان کرد: در موضوع تاب آوری هم تجربه خوبی داریم ضمن اینکه گفت وگوی بین نسلی در ۶۴ شهر اجرایی شده است. طرح هر دو موضوع بسیار مهم است زیرا مهارت خوب زیستن را می آموزد ضمن اینکه دوره هایی هم در زمینه حقوق اداری برقرار کردیم که برای همه بخصوص دانشجویان بسیار ضروری است.

ابتکار با ابراز امیدواری از اینکه این نهال در آینده هم رشد و پرورش یابد تا به بار و ثمر برسد، افزود: امیدواریم سفیران فرهنگی هم که برای جریان سازی در فضای دانشجویی و افزایش خودباوری و اعتماد به نفس همکاری می کنند بتوانند فرهنگ مهارت های خوب زیست و شناخت مهارت های تاب آوری در برابر مشکلات را در میان دانشجویان توسعه دهند.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!