در طول روزه‌داری چه اتفاقی برای بدن انسان می‌افتد؟

ارسال شده در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸

منطقا، برای انجام فعالیت به انرژی نیاز دارید و خوراک منبع انرژی است. در حین روزه داری، منبع انرژی از وعده‌ی سحری و افطاری و در درجه‌ی بعد از میان‌وعده‌های شبانه تغذیه می‌شود- البته اگر خیلی به این وعده‌های شبانه علاقمند باشید. به عبارت دیگر، چون اکثر فعالیت‌ها در طول روز انجام می‌شوند، منبع انرژی فقط از وعده‌ی سحری تامین می‌شود. به همین خاطر است که باید خوراکی‌هایی که برای سحری میل می‌کنید حاوی مواد مغذی بالایی باشند.

وقتی به غروب نزدیک می‌شوید، می‌توانید روزه‌ی خود را افطار کنید و مواد مغذی لازم و مورد نیاز را به بدن‌تان برسانید. اما، اگر روزه را نشکنید و ذخیره‌ی چربی بدنتان نیز رو به اتمام باشد، بدن از دخیره‌ی پروتئین برای تامین انرژی استفاده خواهد کرد، و این همان موقعی است که احساس ضعف و گرسنگی شدید به شما دست می‌دهد. به همین خاطر مهم است که آیین روزه داری را درست به جا آورید و از تمام فایده‌های روزه گرفتن برای سلامتی بهره مند شوید.

توصیه‌هایی برای روزه گرفتن

همان طور که در فوق اشاره شد اگر درست روزه داری کنید روزه گرفتن هیچ آسیب و ضرری برای شما نخواهد داشت. اما، همه که روش درست روزه گرفتن را نمی‌دانند و کم اطلاعی از نحوه‌ی روزه داری صحیح می‌تواند به خطراتی برای سلامتی منجر شود.

۱. یکی از قوانینی که باید رعایت کنید، این است که به محض اذان مغرب روزه‌ی خود را افطار کنید. این قانون حتی در قرآن و احادیث هم آمده است که به تاخیر انداختن افطار مصلحت نیست.

۲. وعده‌هایی که در طول ماه رمضان مصرف می‌کنید باید متعادل و حاوی غذاها  میوه‌ها باشند. اگر فعالیتی انجام می‌دهید که در حین روزه داری باعث تعریق می‌شود باید حتما آب بیشتری بنوشید وگرنه آب بدن‌تان از دست خواهد رفت که می‌تواند به سردرد شدید و حالت تهوع منجر شود.

۳. حتما در ماه رمضان کربوهیدرات و چربی کافی مصرف کنید وگرنه بدن‌تا از کمبود گلوکز و چربی رنج خواهد برد و آن وقت تنها منبع تامین انرژی پروتئین‌ها خواهند بود و این امر به نقص در عضلات منجر خواهد شد.

۴. مراقب مصرف خوراکی‌های شیرین باشید چون این نوع خوراکی‌ها به جز اضافه وزن چیزی برای شما در بر ندارند.

۵. نحوه‌ی پختن غذاها نیز بسیار شایان توجه است. بهتر است از غذاهای بسیار سرخ کردنی پرهیز کنید چون این نوع غذاها می‌توانند باعث گلو درد شوند. درست است که در شرایط عادی به راحتی می‌توان گلو درد را درمان کرد اما در طول ماه رمضان و روزه‌داری ابتلا به گلو درد و درمان آن واقعا کابوس است.

۶. مادران باردار می‌توانند روزه بگیرند هرچند این امر به شرایط مادر بستگی دارد. حتی شرایط یا فرصت‌هایی برای قضای فریضه جهت زنان باردار وجود دارد که به آن‌ها اجازه می‌دهد در ماه رمضان روزه نگیرند.

به طور خلاصه، روزه داری راه حلی بی نظیر برای کسانی که به دنبال داشتن سبک زندگی سالم هستند ارائه می‌دهد. هیچ رژیم غذایی به مانند ندارد که بتواند به اندازه‌ی روزه‌داری به بهبود سوخت و ساز بدن و کنترل وزن شما کمک کند. اما، گاهی فکر نخوردن و نیاشامیدن برای چندین ساعت می‌تواند برای عده‌ای از آدم‌ها تعهدی ترسناک باشد.

نکته‌ی مهمی که شایان ذکر است، این است که میلیون‌ها مسلمان بدون هیچ مشکلی روزه می‌گیرند، پس روزه داری اصلا چیز ترسناکی نیست. اگر در حال حاضر به دنبال برنامه‌ی غذایی می‌گردید که از همه برای‌تان مناسب‌تر باشد، پس چرا روزه گرفتن و بهره مندی از تمام فایده‌های آن برای سلامتی را امتحان نکنید؟ طاعات و عبادات قبول!

منبع / سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!