نسخه پیچی غلط آقای بازیگر برای زنان وزنه‌بردار/ وقتی همه کارشناس می‌شوند!

ارسال شده در ۱ خرداد ۱۴۰۰

یکی از بازیگران پیشکسوت ایران بدون داشتن دانش و اطلاعات کافی در مورد وزنه برداری زنان، اظهار نظر عجیبی نسبت به این رشته انجام داد.

علاقه مندی اقشار مختلف به ورزش بر کسی پوشیده نیست و طبیعی است که از محافل خانوادگی گرفته تا صفحات مجازی  و مصاحبه های رسمی اظهار نظر های مختلفی نسبت به رشته های ورزشی و ورزشکاران وجود داشته باشد.

اما برخی اظهار نظرها می توانند آسیب زا باشند و آن هم زمانی است  که یک فرد شناخته شده بدون داشتن اطلاعات کافی و دقیق، در مورد یک رشته نظر کارشناسی غلط بدهد و اطلاعات نادرست خود را  به خورد مردم دهد. ممکن است این اطلاعات غلط که پایه علمی هم ندارند، باعث ایجاد نگرانی خانواده هایی  شود که فرزندانشان در آن رشته فعالیت می کنند.

اخیرا داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت ایران در گفت‌وگویی انتقاداتی را نسبت به وزنه برداری زنان مطرح کرد که صحبت های او ایرادهای زیادی داشت.

او در  این گفت‌وگو عنوان کرده است وزنه زدن زنان  باعث افتادگی رحم و از دست دادن قدرت باروری آن‌ها می شود. هم‌چنین عنوان کرد که  حسین رضازاده ۲۷۷ کیلوگرم وزنه زده است و یک خانم باید ۲۵۰ کیلوگرم وزنه بزند تا به جای اینکه بهترین مادر دنیا شوند، بهترین وزنه بردار جهان شود.

اطلاعات آقای بازیگر حتی در مورد رکوردهای وزنه برداری هم درست نیست چراکه بیشترین وزنه ای که حسین رضا زاده زده ۲۷۷ کیلوگرم نیست و ۲۶۳.۵ کیلوگرم بوده است. سنگین ترین وزنه ۲۷۰ کیلوگرم  بوده  که لاشا تالاخادزه  وزنه بردار گرجستان در تمرین بالای  سر برده است.

نکته دیگر این است که در بخش زنان، وزنه بردار فوق سنگین جهان در حال حاضر یک چینی است که رکورد جهان را هم در اختیار دارد و بیشترین وزنه ای که زده ۱۸۷ کیلوگرم بوده است.  در سال های قبل هم تاتیانا کاشیرینا وزنه بردار فوق سنگین و مطرح روسیه بیشترین وزنه ای که در جهان زد، ۱۹۳ کیلوگرم بوده است و هیچ کجا قید نشده است که یک زن وزنه بردار برای بهترین وزنه بردار جهان شدن باید وزنه ۲۵۰ کیلوگرم را بزند.

 مسئله مهم دیگر این است که وزنه برداری زنان در ایران قدمت زیادی ندارد اما در کشورهای مختلف پنج قاره قدمت دار است و کشورهای مختلفی مدال جهانی  و المپیک در وزنه برداری زنان دارند و همچنان هم در این رشته کار می کنند و اگر مشکلی وجود داشت  شاهد پرورش نسل به نسل  زنان وزنه بردار در این کشورها نبودیم.

در این که وزنه برداری رشته سنگینی است و مصدومیت های مختلفی را هم برای وزنه برداران مرد و هم زن دارد شکی نیست اما اینکه باعث شود، شانس مادر شدن را از یک زن بگیرد چنین چیزی ثابت نشده است. اگر این رشته باعث به خطر افتادن سلامت زنان می شد قطعا کمیته بین المللی المپیک اجازه نمی داد این رشته از  ۲۰۰۰ سیدنی وارد بازی های المپیک شود و یا  در بررسی مجدد رشته ها که در سال های اخیر انجام گرفت، آن را به دلیل آسیب زا بودن از المپیک حذف می کرد.

نکته دیگر این است در کشورهای مختلف، زنان وزنه بردار زیادی وجود دارند که هم وزنه زدند و هم مادر شدند که چند نمونه از آنها را معرفی می کنیم.

سیبل اوزکان از ترکیه دارنده چندین مدال جهانی و قهرمانی اروپا  فرزند پسر دارد.

اوکسان سیلونکو از روسیه ، قهرمان المپیک و جهان و اروپا و رکورددار جهان یک پسر دارد.

آنا لشنیسکا وزنه بردار سابق تیم ملی لهستان دختر دارد.

سامانتا زیمرمن وزنه بردار ۷۶ کیلوگرم آمریکا  فرزند پسر دارد.

ورزش اثر سوء روی فعالیت های فیزیولوژی بدن زن و مرد ندارد

دکتر روح الله نوریان متخصص پزشکی ورزشی و عضو دپارتمان پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایسنا درباره ی  این باور که وزنه برداری  بر روی قدرت باروری زنان آسیب زا خواهد بود یا خیر، بیان کرد: ورزش اثر سویی روی فعالیت های فیزیولوژیکی بدن مرد و زن  ندارد. حالا اگر در این راه کسی دوپینگ کرد، عوارضی روی فعالیت های فیزیولوژیک دارد و این مسئله هم زن و مرد ندارد.

او ادامه داد: موفقیت در ورزش هم تابع تمرین، تغدیه، ریکاروی و ژنتیک است و نمی توان  گفت هر کسی وارد ورزش شود دچار مشکلات اساسی خواهد شد. از طرفی ورزش حرفه ای، شغل است و  با آسیب عجین شده و مهم این است که کنترل شود و آسیب ها را به حداقل رساند. یک کارگر هم که  در کارخانه ای مجبور است کیسه های سنگین را جابجا کند ممکن است دچار خطر بیرون زدگی دیسک و مشکلات دیگر شود.

دکتر نوریان در پاسخ به این پرسش که تاکنون چنین مسئله ای وجود داشته است که وزنه برداری حتما باعث آسیب به زنان شود، تاکید کرد: این حرف مبتنی بر شواهد نیست وگرنه در مقاله ها باید به تعداد زیادی خانم  برخورد کنیم که دچار این عارضه شده باشند. کسی که دوپینگ می کند هم رحم خود را از دست نمی دهد، بلکه ممکن است باروری فرد را دچار مشکل کند.

اگر وزنه برداری برای زنان آسیب زا بود، کشورهای صاحب نام در علم با آن مقابله می‌کردند

دکتر داود باقری، رییس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه برداری نیز در این مورد تاکید کرد: وزنه برداری برای بانوان هیچ عارضه ای ندارد. وزنه برداری در کشورهای دیگر قدمت زیادی دارد و خیلی از این کشورها از نظر علمی و داشتن انستیتو های علمی در زمینه طب ورزشی صاحب نام هستند. بنابراین اگر کوچکترین آسیبی را می رساند، قطعا آن را اعلام و با آن مقابله می کردند نه اینکه روز به روز آن را گسترش دهند.

او ادامه داد: خیلی از بانوان وزنه بردار در جهان الان زندگی طبیعی خود را دارند و  این حرفها برگرفته از یک باور غلط است نه اطلاعات صحیح و دقیق. راجع به مسائل علمی باید متخصصان علمی نظر بدهند. از طرفی کمیته بین المللی المپیک وقتی رشته ای را انتخاب می کند براساس منشور المپیک و استاندارد های خاص خودش است و رشته ورزشی را انتخاب نمی کند که به یک انسان آسیب بزند. چون ورزش برای رشد  جسم و روان است نه آسیب زدن. چرا دوپینگ را ممنوع کرده اند چون به انسان آسیب می زند  و اگر وزنه برداری هم آسیب وارد می کرد، آن را هم منع می کردند.

واکنش رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری به اظهارات داریوش ارجمند درباره ورزش بانوان

نایب رئیس و رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری در واکنش به صحبت اخیر داریوش ارجمند تأکید کرد که اظهار نظر در مورد موضوع غیرتخصصی کار عاقلانه‌ای نیست.

داود باقری در خصوص صحبت اخیر داریوش ارجمند، بازیگر تلویزیون در نکوهش فعالیت بانوان در رشته وزنه برداری اظهار داشت: فلسفه ورزش سلامتی و ایجاد نشاط و تندرستی است، چه ورزش همگانی و چه تخصصی. خانم ۷۰ ساله‌ای که وزنه برداری کار می‌کند، نه تنها آسیب نمی‌بیند بلکه وزنه برداری باعث سلامتی‌اش می‌شود. طبق مطالعات علمی، وقتی فشار روی استخوان‌ها وارد شود، استخوان سازی تقویت می‌شود.

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه برداری ادامه داد: برای همین است که وقتی کسی آسیب می‌بیند، پزشکان ارتوپد می‌گویند پا را بعد از عمل روی زمین بگذارد تا روی استخوان فشار آمده و برای استخوان سازی تحریک شود. اینکه یک نفر چه هنرپیشه باشد و چه غیرمتخصص حوزه پزشکی، راجع به مسائل پزشکی نظر دهد سوای اسم و عنوان آن فرد، کار عاقلانه‌ای نیست. اصلا نظر دادن در حوزه غیر تخصصی کار درستی نیست.

باقری با تاکید بر اینکه اگر این رشته برای بانوان مضر بود در دنیا راه اندازی نمی‌شد، خاطرنشان کرد: اگر وزنه برای برای بانوان مشکل داشت، آکادمی‌های علمی، مقالات علمی، دانشکده‌های تربیت بدنی و مطالعات IOC قطعا به آن می‌پرداخت. مگر می‌شود دنیا اشتباه کند و یک نفر که چیزی از مسائل پزشکی نمی‌داند، نظر درست بدهد؟ ما تازه وزنه برداری بانوان را راه اندازی کرده‌ایم و نباید نیمی از جامعه مخاطب‌مان که بانوان هستند را با این صحبت‌ها ناامید کنیم.

نایب رئیس فدراسیون وزنه‌برداری با اشاره به اینکه در همه مشاغل ممکن است آسیب‌دیدگی اتفاق بیفتد، گفت: افراد در فعالیت‌های صنعتی از محافظ استفاده می‌کنند و کفش ایمنی می‌پوشند اما باز هم ممکن است آسیب ببینند. ورزش قهرمانی هم همینطور است. اگر نکات ایمنی را رعایت نکنی احتمال آسیب دیدگی در هر کاری وجود دارد. چون صحبت مطرح شده در حوزه وزنه برداری است پاسخ می‌دهم و فکر می‌کنم فدراسیون پزشکی هم باید واکنش نشان دهد.

مریم منظمی نایب رئیس بانوان فدراسیون وزنه برداری در واکنش به صحبت‌های داریوش ارجمند اظهار کرد: ترجیح می دهم نبینم، سکوت کنم و با برنامه ریزی به کارم ادامه دهم تا به اهداف مورد نظر برسم و از دخالت و اظهار نظر در خصوص اموری که تخصص ندارم اجتناب کنم. این می تواند مهمترین پیام به این گونه اتفاقات باشد. به نظرم خیلی وقت‌ها سکوت کردن و ندیدن بهتر از هر کاری است.

او افزود: اگر حرفی زده شده که به نفع دختران ما نیست و منطقی هم نبوده، نباید پخش شود. مشکل ما این است هر کسی در مورد هر موضوعی نظر می‌دهد و من ترجیح می‌دهم این افراد دیده نشوند. من برای داریوش ارجمند احترام قائل هستم و هر کسی نظری دارد اما شخص و رسانه‌ای که این کلیپ را منتشر کرده مشکل دارد و باید ببینیم هدفش چه بوده است چون مقصر او است.

منظمی در پایان صحبت‌های خود تصریح کرد: آن شخص می‌خواهد رسانه خودش را معرفی کند، موضوعات خاصی را هم انتخاب می‌کند و نمایش تبلیغاتی راه می‌اندازد. با هر حرفی که به دور از انتظار و منطق است نباید بلرزیم و از هدفمان دور شویم. ما باید به فکر این باشیم که چرا کلا این فیلم منتشر شده؛ شاید خود آقای ارجمند الان به این نتیجه رسیده باشد که حرفش غیر منطقی بوده چون انسان ممکن‌الخطا است.  مگر کسی از من در مورد اینکه به عنوان مثال ویژگی‌های انتخاب یک بازیگر چیست سوال می‌کند که حالا با یک هنر پیشه در مورد رشته تخصصی وزنه برداری صحبت می‌کنند؟  

داریوش ارجمند بدون داشتن آگاهی لازم نظر خودش را مطرح کرده است/ مدال‌آوران وزنه‌ برداری فقط مرادی و رستمی نیستند

عضو تیم ملی وزنه برداری بانوان کشورمان گفت: مدال آوران رشته وزنه برداری فقط سهراب مرادی و کیانوش رستمی نیستند.

الناز باجلانی، عضو تیم ملی وزنه برداری بانوان، درباره فعالیت این رشته در حوزه بانوان اظهار کرد: حدود سه الی چهار سال است که وزنه برداری در بخش بانوان هم در کشورمان فعالیت خود را آغاز کرده است. طبیعی است که در ابتدا با توجه به نبود آگاهی لازم نگاه ها مثبتی نبود اما خوشبختانه با حمایت های فدراسیون و شخص علی مرادی رییس فدراسیون این شرایط روز به روز بهبود پیدا کرد. خوشبختانه در داخل کشور مسابقات مختلف برای شناسایی استعدادهای جدید برگزار می شود. در کنار آن اردوهای تیم ملی را به صورت مستمر داریم و در مسابقات بین المللی نیز شرکت می کنیم.

او با اشاره به هدفگذاری فدراسیون برای وزنه برداری بانوان گفت: با توجه به پتانسیلی که در هم تیمی هایم مشاهده می کنم و حمایت هایی که کم و بیش وجود دارد مطمئن هستم خیلی زود این رشته در بخش بانوان هم قوی تر خواهد شد. هدف ما قطعا درخشش در مسابقات برون مرزی و حضور در المپیک است.

باجلانی درمورد اظهارنظر اخیر داریوش ارجمند توضیح داد: متاسفانه آقای ارجمند بدون داشتن اطلاعات کامل و لازم در این رابطه صحبت هایی را داشتند که کاملا اشتباه بود و نشان داد که واقعا بدون داشتن آگاهی لازم  از فیزیولوژی بدن زنان و حتی رشته وزنه برداری فقط نظر خودشان را مطرح کردند که درست هم نبود.

باجلانی درخصوص نتیجه احتمالی تیم ملی ایران در المپیک توکیو گفت: المپیک آوردگاه بزرگی است و وزنه برداری ایران هم ایران همیشه در این میدان مهم عملکرد خوبی داشته است. برای این دوره درست است که متاسفانه سهراب مرادی و شاید کیانوش رستمی را نداریم اما هاشمی و داودی هم جزو بهترین های ایران هستند و طبیعتا می توان به این دو وزنه بردار هم برای کسب سکو امیدوار بود.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!