خواص تره فرنگی را بهتر بشناسید

ارسال شده در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸

تره فرنگی در دو نوع مختلف پیاز بزرگ و پیاز کوچک وجود دارد. از تره فرنگی با پیاز کوچک برای تهیه سالاد و از تره فرنگی با پیاز بزرگ برای پخت غذاهایی مانند کوکو و سوپ استفاده می شود. عمده خواص تره فرنگی به دلیل وجود املاحی مانند کلسیم, منیزیم, آهن, فیبر, پروتئین و ویتامین C است.

تره فرنگی جزو خانواده پیاز و سیر است با این تفاوت که طعم و بوی خفیف تری دارد. از جمله فواید تره فرنگی می توان به ادرار آوری آن اشاره کرد. به دلیل املاح فراوان موجود در تره فرنگی قادر است خون را تصفیه کند. برای درمان تنگی نفس مفید است و به عنوان یک ضد میکروب قوی عمل کرده و از ورود میکروب ها به بدن جلوگیری می کند.برای درمان سرفه و گلو درد می توان از جوشانده تره فرنگی بهره برد. هم چنین گفتنی است که تره فرنگی به از بین بردن علائم سرما خوردگی و آنفولانزا کمک می کند.

تره فرنگی یک اشتها آور قوی است و برای تقویت دستگاه گوارش نیز بسیار موثر عمل می کند و درمانی طبیعی برای درد معده و نفخ به شمار می رود. برای پاکسازی صفرا موثر است. خوردن تره فرنگی به افراد دیابتی توصیه می شود زیرا می تواند قند خون را در حد متعادل نگه دارد. یکی دیگر از خواص تره فرنگی درمان دردهای روماتیسمی است. در ادامه این مقاله خواص تره فرنگی را مورد بررسی قرار می دهیم.

تنظیم کلسترول خون

از جمله خواص دارویی تره فرنگی می توان به تنظیم کلسترول خون اشاره کرد. تره فرنگی قادر است کلسترول بد خون را کاهش داده و کلسترول خوب را بالا ببرد.

افزایش کلسترول خوب بدن از پیشروی و ازدیاد پلاک های خون که باعث ناراحتی قلبی و گرفتگی رگ در افراد دیابت می شوند, جلوگیری می کند.

مصرف مداوم تره فرنگی خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان که ارتباط مستقیم با سیستم دفاعی بدن دارند را کم می کند. به عبارتی خواص تره فرنگی باعث افزایش قدرت دفاعی بدن شده و با خواص آنتی اکسیدانی که دارد, فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی می کند.

بنابراین تره فرنگی به عنوان یک ضد سرطان عمل می کند و در جلوگیری و درمان سرطان پروستات در آقایان و سرطان تخمدان در خانم ها نیز موثر است.

مصرف تره فرنگی در دوران بارداری

همان طور که گفته شد از مهم ترین خواص تره فرنگی ضد عفونی کنندگی آن است که از بدن در برابر آلودگی و هر گونه عفونت محافظت می کند. به زنان باردار توصیه می شود که حتما تره فرنگی را در برنامه غذایی شان داشته باشند زیرا به شکل گیری بهتر جنین در شکم کمک می کند.

کاهش احتباس آب

احتباس آب که خود را با ورم اعضای بدن نشان می دهد ارتباط مستقیمی با سبک زندگی شما دارد. بنابراین افرادی که دچار این مشکل هستند باید تغییراتی در زندگی شان ایجاد کنند. تره فرنگی برای مقابله با این مشکل بسیار مفید است. چون حاوی پتاسیم و سدیم می باشد. میزان بالای فیبر موجود در این سبزی نیز به دفع سموم بدن کمک می کند.

تره فرنگی هم چنین برای دفع مازاد اسید اوریک از بدن موثر است. مصرف تره فرنگی برای وعده شام به بدن کمک می کند تا به خوبی از عهده سم زدایی بدن بر بیاید. با توجه به این که سم زدایی بدن شب ها انجام می شود بنابراین مصرف تره فرنگی تأثیر زیادی در پیشبرد این عملکرد ضروری دارد.

تره فرنگی تقویت سیستم ایمنی بدن

تره فرنگی منبع خوب ویتامین A است. این ویتامین که با نام رتینول نیز شناخته می شود یک ویتامین محلول در چربی است و در ساخت و حفاظت سلول ها نقش مهمی دارد. ویتامین A سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. علاوه بر این، ویتامین K، ویتامین C و منگنز موجود در آن به تقویت گلبول های سفید کمک می کنند.

بنابراین توصیه می کنیم که تره فرنگی را در وعده های غذایی خود بگنجانید و میزان هوموسیستئین خون (عامل لخته شدن خون، سکته قلبی و مغزی) را کاهش دهید.

مقابله با عفونت ها

مزه تره فرنگی شما را به یاد طعم ترکیب سیر و پیاز می اندازد. البته تره فرنگی به تندی این دو نیست اما طعم گوگردی دارد و از این جهت یادآور این دو ماده غذایی درمانگر است. این شباهت اتفاقی نیست. تره فرنگی نیز مانند سیر حاوی خواص آنتی باکتریایی است.

نکاتی برای خرید تره فرنگی:

در هنگام خرید تره فرنگی دقت کنید که رنگ آن زرد نباشد. تره فرنگی مرغوب پیاز سالم و بدون شکستگی دارد. هر چقدر تره فرنگی تازه تر باشد مقوی تر است.

تره فرنگی هایی انتخاب کنید که ساقه های نازک دارند. این تره فرنگی ها طعم بهتری داشته و ترد نیز هستند. طول تره فرنگی باید بین ۲ تا ۵ سانت باشد. برای نگهداری طولانی مدت آن را داخل کیسه ای گذاشته و در یخچال قرار دهید. تره فرنگی پخته شده را هم می توان تا دو روز در یخچال نگه داری کرد.

تره فرنگی از جمله سبزیجات مفید با خواص متفاوت برای بدن است که می توان از آن به عنوان طعم دهنده در بسیاری از غذا ها نام برد. هر چند توصیه می شود این سبزی را به صورت خام و تازه مصرف نمایید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!